Kora:

1,5 šolja badema,

1 šolja hurmi.

Miksajte u multipraktiku ili sjeckalici dok ne dobijete smjesu koju možete oblikovati na dnu kalupa za tortu.

Krema čokoladna:

1 šolja hurmi,

3 kašike kakao praha,

2 avokada,

malo vanilije.

Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku kremu.

Džem od marelica:

1 šolja suhih marelica,

voda.

Miješajte dok ne dobijete gusti džem.

Čokoladna glazura:

1/2 šolje kokosovog maslaca,

3 kašike kakao praha,

4 kašike agava sirupa.

Otopite kokosov maslac te dodajte ostale sastojke i dobro miješajte. Najbolje je izmiješati u blenderu. Na koru stavite džem od marelica i čokoladnu kremu pa na vrh čokoladnu glazuru. Tortu stavite u frižider da se stvrdne, najbolje preko noći.