Odaberite tavu, pećnicu ili mikrovanu i na najlakši način uživajte u najbolje pečenim kestenima ove jeseni.
Tava
Dno tave prekrijte krupnom soli, kestene zarežite poprečno i rasporedite na so. Upalite vatru, poklopite tavu i pecite 20 do 25 minuta. Kestene zamotajte u kuhinjsku krpu i ostavite tako 5 minuta ili koliko možete izdržati.
Mikrovalna
Zarežite poprečno kestene i stavite ih u staklenu posudu. U drugu staklenu posudu ulijte vodu i zajedno ih stavite u mikrovalnu. Mikrovalnu namjestite na najjače i pecite kestene 4 do 5 minuta. Nakon toga ih stavite na 5 minuta u papirnatu vrećicu i to je cijela mudrost.
Pećnica
Zarežite kestene i stavite ih u lonac s vodom. Kuhajte ih dok voda ne proključa, a potom ih ocijedite, stavite u posudu za pečenje i pecite na 220 stepeni 20 do 25 minuta. Kada su gotovi zamotajte ih u kuhinjsku krpu i pustite da odstoje nekoliko minuta.