Idealni recept za sve one koji su u potrazi za novim načinom pripreme mljevenog mesa, a u kombinaciji sa jajima i sirom.
Sastojci:
700 grama mljevene junetine
1 luk
8 jaja
200 gr prezle
200 gr svježeg kremastog sira
100 gr mozzarelle
1 čajna kašičica bijelog luka u prahu
so i biber po želji
Priprema:
1. U zdjeli napravite smjesu od mljevene junetine, sitno nasjeckanog luka, bijelog luka u prahu, soli, bibera, prezle i jednog jaja. Sve dobro promiješajte. Masu objediniti i ostaviti jedan sat u frižideru.
2. Papir za pečenje malo pouljiti i staviti u kalup za pečenje mesne pite. Rasporedite meso po svim stranicama kalupa, a u sredini ostavite rupu koju ćete ispuniti kremastim sirom i mozzarellom. Sredinom poredati kuhana jaja jedno do drugog, podići meso sa jedne i druge strane pa urolati.
3. Zamotati papir i peći oko jedan sat na temperaturi od 200 stepeni. U zadnjih petnaestak mintua otvorite papir da rolada porumeni.