Uštipci su savršen slatki ili slani snack za večeru ili doručak, ali i izvrstan tradicionalni „finger food“ za poslužiti gostima. Brzo su gotovi, a jedan su od dobrih, starih bakinih recepata.

Potrebni sastojci:

2 jaja

2 kašike šećera

malo ruma

2 jogurta

1/2 praška za pecivo

14 kašika brašna

Priprema:

1. Viljuškom umutite jaja, šećer i rum toliko da se jaja u potpunosti razbiju i sjedine s ostalim namirnicama. U smjesu dodajte dva čvrsta jogurta i lagano umiješajte.

Na kraju u smjesu također lagano umiješajte brašno i prašak za pecivo, sve dok ne nestane grudica.

2. Od takve smjese kašikom pravite noklice koje ćete ubacivati u vruće ulje, u svakoj turi toliko noklica da sve imaju mjesta isplivati na površinu. Ulja mora biti dovoljno da noklice u njemu mogu plivati.

3. Kada noklice isplivaju na površinu, pecite ih sve dok ne dobiju zlatnu boju. Tada ih okrenite na drugu stranu. Pržene uštipke vadite na salvetu koja će upiti višak masnoće… te ih poslužite vruće!