Banane su pun pogodak ako kolače želite napraviti bez brašna.
Sastojci za podlogu:
200 g digestive keksa
100 g maslaca
malo cimeta
Za kremu:
6 listića želatine
200 g banana
70 ml soka od narandže
300 g mascarponea
110 g šećera u prahu
3 žumanca
250 ml slatkog vrhnja
Priprema:
- Rastopite maslac, sameljite kekse. Smjesom obložite dno okruglog kalupa.
- U hladnu vodu namočite listiće želatine.
- Miksajte banane, pomiješajte ih sa sokom od narandže i stavite na laganu vatru da se ugriju.
- Pripremljenu želatinu dodajte u tople banane i dobro promiješajte.
- Umutite sir sa šećerom u prahu, dodajte žumanca pa umiješajte banane sa želatinom.
- Od slatkog vrhnja istucite šlag pa ga lagano umiješajte u smjesu od banana. Prelijte preko keksa, stavite u frižider preko noći.