Jednostavan način pripreme za najukusniji rezultat i najhrskaviju piletinu koju ste ikada probali. Slijedite uputstva i uživajte u jednostavnom receptu.
Sastojci:
pileća prsa
sir (gauda, trapist, cheddar …)
mlijeko
krekeri
ulje
so i biber
Količine sami odredite prema potrebi.
Priprema:
- Piletinu operite, isijecite na komade prema želji i osušite. Krekere sameljite, posolite i pobiberite, a zatim sve to zajedno pomiješajte.
- Pripremite mlijeko i narendajte sir. Svaki od sastojaka istresite u posebne posude.
- Pileća prsa najprije dobro umočite u mlijeko, zatim uvaljajte u narendan sir, a nakon toga u mljevene krekere. Poredajte ih u nauljenu vatrostalnu posudu i dodatno pospite sa malo krekera i sira ako niste zadovoljni količinom koja se zalijepila na prsa.
- Pokrijte aluminijskom folijom i ostavite da se peče na 200 stepeni 35 minuta. Nakon toga skinite foliju i ostavite da se peče još 10 minuta.