Sastojci:

 

500 g junetine bez kosti,

5 krompira,

2 mrkve,

1 glavica luka,

350 g šampinjona,

so, biber,

mješavina začina,

mljevena crvena paprika,

1 kašika brašna.

 

Priprema:

 

  1. Na malo ulja propržiti sitno sjeckan luk, pa kad postane staklast dodati junetinu isječenu na kockice. Začiniti po ukusu, pa preliti vodom i kuhati oko 50 minuta.

 

  1. Dodati narezane krompir i mrkvu. Začinit mješavinom začina i kuhati oko 20 minuta. Po potrebi doliti vode.

 

  1. Na ulju propržiti šampinjone narezane na listiće pa dodati mesu.

 

  1. Na malo ulja propržiti kašiku brašna i kašiku mljevene crvene paprike pa dodati u meso sa povrćem. Pobiberiti I ostaviti da se krčka na laganoj vatri još 5 minuta pa poslužiti.