Sastojci:
500 g tjestenine,
2 velika luka,
500 g faširanog mesa,
4 čehna bijelog luka,
250 ml pasiranog paradajza,
so, biber,
1 kašika origana,
1 kesica parmezana,
4 kašike putera,
4 kašike brašna,
500 ml mlijeka.
Priprema:
- Tjesteninu skuhajte prema uputama i ostavite da se ocijedi.
- Na maslinovom ulju popržite luk i faširano meso.
- Dodajte pasirani paradajz, začine, bijeli luk i kuhajte dok ne bude gotovo.
- U šerpi otopite puter, dodajte brašno i popržite. Dodajte mlijeko i miješajte dok ne dobijete gusti bešamel.
- Tepsiju namažite uljem i pospite polovinom tjestenine. Istresite parmezan pa pospite sosom od mesa. Naspite drugi sloj tjestenine pa zalijte bešamelom.
- Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.