Ako ste raspoloženi za isprobavanje novih i drugačijih, posebno veganskih recepata, ovo je onaj koji uvijek možete lako ostvariti. Brzinska je zamjena za večeru, užinu, pa čak i ručak. Ovisi kako ga oplemenite. Ne morate se pridržavati nužno svih namirnica, slobodno dodajte povrće po želji. Bilo koje, koje biste inače kombinirali s jajima.

Sastoji:

200 g mekanog svježeg tofua

8 kašika brašna

susamovo ulje

100 ml sojinog ili zobenog vrhnja

1 kašika aru praha

so, biber

kurkuma

200 ml vode

1 mladi luk

1 čehno bijelog luka

20 g dimljenog seitana

Priprema:

  1. Dobro izmiješajte brašno, 80 g tofua kojeg ste prethodno izmiksali štapnim mikserom, aru prah, malo soli, vrhnje i vodu.
  2. Na ulju lagano prodinstajte na kolutiće narezani mladi luk, dodajte seitan narezan na kockice, preostali tofu zgnječen viljuškom, lagano prodinstajte pa umiješajte kurkumu i biber po želji.
  3. Prelijte tekućim tofuom pa pecite s obje strane dok ne porumeni. Poslužite s hljebom i svježim povrćem.