Sastojci za tijesto:

60 dkg oštrog brašna,

20 dkg šećera u prahu,

1 kašičica sode bikarbone,

5 dkg sojinog brašna,

5 dkg sojinog jogurta,

1 dl suncokretovog ulja.

Smjesa od jabuka:

2 kg jabuka,

2 paketića vanilin šećera,

malo cimeta,

klinčića i đumbira,

nekoliko kašičica krušnih (ili biskvitnih) mrvica,

15 dkg smeđeg šećera.

Priprema:

  1. Za smjesu od jabuka naribajte jabuke, dodajte potrebne sastojke i izmiješajte.
  2. Sve sastojke za tijesto izmijesite da dobijete glatko tijesto. Podijelite ga u dva dijela, razvaljajte na namašćeni i pobrašnjeni pleh te dodajte smjesu od ribanih jabuka. Razvaljajte i drugu polovicu tijesta i prekrijte jabuke. Gornju koru izbodite viljuškom i stavite peći 35 minuta na 180 stepeni.
  3. Kad se ohladi, izrežite na kriške i poslužite.