Sastojci za tijesto:
60 dkg oštrog brašna,
20 dkg šećera u prahu,
1 kašičica sode bikarbone,
5 dkg sojinog brašna,
5 dkg sojinog jogurta,
1 dl suncokretovog ulja.
Smjesa od jabuka:
2 kg jabuka,
2 paketića vanilin šećera,
malo cimeta,
klinčića i đumbira,
nekoliko kašičica krušnih (ili biskvitnih) mrvica,
15 dkg smeđeg šećera.
Priprema:
- Za smjesu od jabuka naribajte jabuke, dodajte potrebne sastojke i izmiješajte.
- Sve sastojke za tijesto izmijesite da dobijete glatko tijesto. Podijelite ga u dva dijela, razvaljajte na namašćeni i pobrašnjeni pleh te dodajte smjesu od ribanih jabuka. Razvaljajte i drugu polovicu tijesta i prekrijte jabuke. Gornju koru izbodite viljuškom i stavite peći 35 minuta na 180 stepeni.
- Kad se ohladi, izrežite na kriške i poslužite.