Za 4 osobe:

150 g soje u zrnu,

60 g riže,

60 g brašna,

pola glavice luka,

2 čehna bijelog luka,

jaje,

3 kašike ulja,

malo ljute paprike u prahu,

pola veze peršuna,

maslinovo ulje,

so i biber.

Priprema:

  1. Sojina zrna držati nekoliko sati potopljena u vodi, ocijediti i preko noći ostaviti da stoje u zamrzivaču.

2.Ujutro zamrznutu soju sipati u prokuhanu vodu i kuhati sat na umjerenoj temperaturi da zrna sasvim omekšaju. Ljuspice koje tokom kuhanja isplivaju na površinu vode, uklanjati kašikom.

  1. Soju ocijediti i samljeti u mašini za meso.
  2. Rižu skuhati u slanoj vodi, ocijediti i pomiješati sa sojom. Dodati iscijeđeni crni i bijeli luk, jaje, brašno, so i biber, pa sve dobro zamijesiti.
  3. Od dobivene mase formirati ćuftice i pržiti ih u zagrijanom ulju da porumene, pa poslužiti s paradajz-sosom.