Za 4 osobe:
150 g soje u zrnu,
60 g riže,
60 g brašna,
pola glavice luka,
2 čehna bijelog luka,
jaje,
3 kašike ulja,
malo ljute paprike u prahu,
pola veze peršuna,
maslinovo ulje,
so i biber.
Priprema:
- Sojina zrna držati nekoliko sati potopljena u vodi, ocijediti i preko noći ostaviti da stoje u zamrzivaču.
2.Ujutro zamrznutu soju sipati u prokuhanu vodu i kuhati sat na umjerenoj temperaturi da zrna sasvim omekšaju. Ljuspice koje tokom kuhanja isplivaju na površinu vode, uklanjati kašikom.
- Soju ocijediti i samljeti u mašini za meso.
- Rižu skuhati u slanoj vodi, ocijediti i pomiješati sa sojom. Dodati iscijeđeni crni i bijeli luk, jaje, brašno, so i biber, pa sve dobro zamijesiti.
- Od dobivene mase formirati ćuftice i pržiti ih u zagrijanom ulju da porumene, pa poslužiti s paradajz-sosom.