100 gr šampinjona 

400 gr krompira

100 gr graška

100 gr mrkve

100 gr celera

1-2 kašike prezle

20 gr maslaca

vegeta

biber

ulje za prženje

Za bešamel unak:

250 ml mlijeka

50 gr brašna

jaje

2 kašike ribanog parmezana

muškatni oraščić

50 gr maslaca

Za paniranje:

2 jajeta

50 gr brašna

50 gr krušnih mrvica

Šampionjone očistite, operite, izrežite na listiće i s malo vegete prodinstajte na 20 gr maslaca.

Krompir skuhajte, ogulite i propasirajte.

Očišćenu mrkvu, celer i grašak skuhajte u malo slane vode, ocijedite i usitnite.

Posebno pripremite gusti bešamel: na preostali zagrijani maslac stavite brašno, promijiešajte, zalijte mlijekom i kratko prokuhajte.

Malo ohladite pa umiješajte jaje, parmezan i muškatni oraščić.

Zatim dodajte pripremljene šampionjone, kromšir, povrće i prezlu. Prema potrebi posolite, pobiberite i dobro izmiješajte.

Od dobivene smjese oblikujte popečke pa ih uvaljajte u brašno, istučena jaja i prezlu.

Isprižite ih u zagrijanom ulju.

Vegetarijanske popečke poslužite s tartar umakom, jogurtom ili kiselim vrhnjem.

Vrste povrća možete odabrati prema vlastitom ukusu i sezoni.