Sastojci:

 

300 g posnog sira,

100 g mljevenih badema,

100 g usitnjenih lanenih sjemenki,

125 g usitnjenih zobenih pahuljica,

1 kašičica soli,

6 g praška za pecivo (pola kesice),

8 bjelanaca,

2 kašike susama,

2 kašike sjemenki tikve,

2 kašike drugih sjemenki (po želji).

 

Priprema:

 

  1. U dubljoj zdjeli izmiješajte suhe sastojke: mljevene bademe, usitnjeni lan, zobene pahuljice, susam, so, prašak za pecivo i sjemenke.

 

  1. Dodajte lagano umućene bjelance i sir pa dobro izmiješajte.

 

  1. Duguljasti kalup za hljeb obložite papirom za pečenje pa istresite smjesu. Poravnajte kašikom, posipajte još malo susama I stavite u prethodno zagrijanu rerun na 180 stepeni i pecite oko 50-60 minuta.

 

  1. Kad je hljeb pečen, istresite ga na rešetku za hlađenje i pustite da se ohladi pa ga onda režite.