Zašto trošiti novac na čašicu pića, kada ga kod kuće možete napraviti i uživati u okusu s najmilijima

Sastojci (4 osobe)

400 ml crnog ili voćnog čaja

500 ml crnog vina (merlot, shiraz, što više volite)

2 narandže

pola limuna

1 cimet

3 klinčića

1 zvjezdasti anis

80 g šećera

50 ml ruma

Priprema:

1. Skuhati čaj, a nakon toga jednu narandžu prepoloviti i iz nje izrezati četiri tanka koluta narandže koje treba prerezati na pola.

2. Ostatak narandže, drugu narandžu i pola limuna iscijediti.

3. U posudi pomiješati skuhani čaj, vino, iscijeđeni limunov i narandžin sok, narezane kolute narandže, klinčiće, zvjezdasti anis i koru cimeta koju prethodno slomimo na dva dijela te stavimo kuhati, ali je potrebno paziti da ne prokuha.

4. Kad je dovoljno ugrijano, skloniti s vatre. U kašiku stavimo šećer, natopimo ga rumom i zapalimo.

5. Dok gori lagano potrebno ga je ulijevati u punč.

6. Nakon toga sve dobro promiješati, ostaviti poklopljeno koju minutu prije posluživanja.

7. U svaku šoljicu staviti dvije polovice koluta narandže, preliti vrućim punčem i poslužiti.