Sastojci:
600 g pilećih prsa,
1 kašika kumina,
2 grančice timijana,
3 kašike maslinovog ulja,
1 kašika korijandera,
1 kašika mljevene crvene paprike,
2 čehna bijelog luka,
2 kašike sirćeta.
Za umak:
200 g grčkog jogurta,
1/2 cijeđene limete,
1/2 kašike kumina,
1 kašika slatko ljutog umaka,
1/4 kašike korijandera,
Ljuti umak:
1 kašičica limete,
sok od pola limete,
dimljena mljevena crvena paprika,
1/2 korijandera.
Priprema:
- U velikoj posudi napravimo marinadu tako da pomiješamo papriku, kumin, korijander, timijan, bijeli luk i sirće.
- Zatim u marinadu dodamo pileće filete narezane po želji i ostavimo pokriveno preko noći u frižideru.
- Umak pripremimo tako da pomiješamo grčki jogurt, slatko-ljuti umak, sok od limete, papriku, kumin i korijander te stavimo na hlađenje u frižider.
- Nakon što je meso odstajalo u marinadi, stavljamo ga na štapiće za ražnjiće.
- Zatim ražnjiće stavimo na ugrijanu grill tavu i pečemo oko 5 minuta sa svake strane.
- Nakon što su ražnjići gotovi maknemo ih s tave te poslužimo vruće uz umak od jogurta.