Želite li okrijepiti dušu i tijelo dok je još vani hladno, nema ničeg boljeg od domaćih čorbi, variva i jela u saftu. Ovo je upravo vrijeme kada je organizmu potrebna kvalitetna prehrana, a pridodamo li tome i ekonomičnost, piletina je pravi izbor.
Sastojci:
500 g piletine
2 kašike ulja,
1 crveni luk
1 mrkva
1 korijen peršuna
1 korijen celera
1 kašika gustina
1 crvena paprika
malo vinskog sirćeta
1 kašika koncentrata paradajza
so
biber
začin od povrća
mažuran
lovorov list
korica limuna
Priprema:
1. Na vruće ulje stavite narezanu piletinu i popecite je sa svih strana.
2. Dodajte nasjeckani luk, papriku, mrkvu, peršun i celer narezan na kolutiće ili rezance i sve kratko prodinstajte.
3. Zatim posolite, dodajte gustin razmućen u malo vode i koncentrata paradajza, dobro promiješajte i zalijte s 800-1.000 ml vode.
4. Dodajte začin od povrća, biber, mažuran, lovorov list i koricu od limuna.
5. Lagano kuhajte dok meso ne omekša. Na kraju prema želji zakiselite sirćetom.