Ovaj hljeb će posebno voljeti oni  koji uživaju u slatkišima uz čaj ili kafu.

Sastojci:

60 g kakaa u prahu
130 g brašna
1 kašičica sode bikarbone
1/4 kašičice soli
150 g šećera
115 g otopljenog maslaca
1 veliko jaje + 1 žumance
50 ml kisele pavlake
1 kašičica ekstrakta vanile
2 reda čokolade za kuhanje isjeckane na srednje komadiće
3 zrele banane

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 180 stepeni i podmažite kalup za hljeb i iznutra ga posipajte kakao prahom.
  2. Pomiješajte brašno, kakao, sodu i so, a drugoj posudi umutite jaje, žumance, šećer, otopljeni maslac, kiselu pavlaku i vanilu.
  3. Mokre sastojke umiješajte u suhe i dodajte izgnječene banane i čokoladu.
  4. Tijesto ulijte u kalup i pecite oko jedan sat, odnosno dok čačkalica kojom ste provjerili je li pečeno ne bude čista.
  5. Prije posluživanja pustite neka se ovaj slastan dezert ohladi desetak minuta.