Ako volite okus čokolade, najbolje je da je sami napravite i tako budete sigurni da ćete uživati u slatkišu provjerenih sastojaka. Recept je jednostavan i sve što vam je potrebno je malo vremena i uživat ćete u čokoladi kakvu sigurno do sada niste probali.

Sastojci:

160 g tamne čokolade sa 70% kakaa

55 g kokosova ulja

1 prstohvat himalajske soli

100 g pirovih pahuljica

Priprema:

1. Čokoladu i kokosovo ulje otopimo na pari, ravnomjerno izmiješamo te dodamo malo soli i pahuljice.

2. Sve dobro promiješamo i prebacimo u četvrtasti silikonski kalup u kojem će se smjesa hladiti. Dobro i ravnomjerno pritisnemo sve preko prozirne folije te ostavimo jedan sat u frižideru, nakon čega izrežemo nepravilne kockice.

3. Ako volite više slatko, koristite čokoladu sa 50-60% kakaa. Od ove smjese možete na papir za pečenje poslagati i male hrpice veličine zalogaja koje servirate u malim košaricama za muffine.