Kore:

5 jaja,

5 kašika šećera,

5 kašika mljevenih oraha,

1 kašika brašna,

sok od narandže za natapanje.

Fil:

200 g mljevenih oraha,

1 kašika vrućeg mlijeka,

6 žumanca,

12 kašika šećera,

125 g maslaca,

2 štangle čokolade.

Glazura:

6 bjelanaca,

200 g šećera,

1 šoljica vode.

Priprema:

  1. Dobro umutiti bjelanca, dodati šećer, svo vrijeme muteći pa dodati žumanca i na kraju orahe i brašno.
  2. Ispeći koru na 180 stepeni 20-25 minuta.
  3. Za fil izmiješati orahe i malo šećera pa potom sve natopiti vrelim mlijekom.
  4. Posebno dobro izmiješati žumanca i šećer pa u to dodati otopljenu čokoladu i umućeni maslac i sve dobro sjediniti.
  5. Za glazuru umutiti bjelanca, a prethodno ušpinovati šećer i vodu. Dobro ušpinovani šećer pažljivo dodati u snijeg od bjelanaca.
  6. Koru poprskati sokom od narandže, preko stavite fil pa odozgo glazuru.