Sastojci:
3 jaja,
1/2 kašičice soli,
1 kašičica bibera,
400 g smrznutog špinata,
1 dl vrhnja za kuhanje,
300 g dimljenog lososa,
200 g krem sira,
1 kašičica soli,
2 kašike limunovog soka,
4 kašike sitno narezanog bosiljka.
Priprema:
- Špinat odmrznuti i pomiješati sa žumancima, soli, biberom i vrhnjem. Od bjelanaca napraviti čvrsti snijeg i umiješati u smjesu. Smjesu rasporediti u pleh za pečenje koji ste prekrili pek papirom. Staviti u zagrijanu rernu na 200 stepeni od 15-20 minuta.
- Pomiješajte svježi sir s malo soli i bibera, sokom od limuna i bosiljkom. Sir premazati preko ohlađenog špinata. Preko sira rasporediti dimljeni losos. Potom urolati u roladu i zamotati u aluminijsku foliju. Staviti u frižider najmanje 1-2 sata prije posluživanja.