Sastojci:

 

200 g makarona,

450 g bijelog pilećeg mesa,

1 zelena paprika,

1 crvena paprika,

600 ml pasiranog paradajza,

60 g krem sira,

1 šolja mozzarelle,

četvrtina šolje parmezana,

1,5 kašika ulja.

 

Priprema:

 

  1. Ugrijte rernu na 180 stepeni. Skuhajte tjesteninu. U međuvremenu propržite piletinu u velikoj tavi na srednjoj vatri. Nakon dvije minute dodajte paprike i pržite tri minute.

 

  1. Umiješajte sos i kuhajte oko deset minuta dok paprike ne omekšaju, a piletina ne postane zlatna. Dodajte mozzarellu i miješajte minutu. Ocijedite tjesteninu pa je dodajte u sos s piletinom.

 

  1. Stavite pola smjese u vatrostalnu posudu. Pospite parmezanom i prekrijte ostatkom tjestenine. Pecite 20 minuta.