Sastojci:
brašno,
mlijeko,
prašak za pecivo,
so,
sušeni peršun,
voda,
2 dl kiselog vrhnja,
svježi peršun,
sir gouda,
maslac ili margarin,
svježi sir, suhi začin,
4 šake špinata.
Priprema:
- Napravite smjesu za palačinke sa soli i dodajte sušenog peršuna, tri prstohvata. Zatim ispecite palačinke te kada ste pri kraju s palačinkama, stavite dvije kašike ulja u tavu i dodajte četiri šake špinata. Čekajte nekoliko minuta da se špinat smekša.
- Palačinke namažite svježim sirom i dodajte špinat. Smotajte i stavite u tepsiju namazanu maslacem ili margarinom.
- Kada su palačinke poslagane u tepsiju, prelijte ih s dva dl kiselog vrhnja, dodajte svježeg peršuna i dodajte suhi začin.
- Na kraju naribajte tvrdi sir, najbolje goudu. Pecite na 180-200 stepeni 15-20 minuta.