Sastojci:
1 kg prokulica,
komad prase,
150 g suhog mesa,
5 jaja,
250 ml pavlake za kuhanje,
začin, bijeli luk.
Priprema:
- Prokulice skuhajte u slanoj vodi, izvadite i poslažite preko dna vatrostalne posude ili tepsije.
- Isijecite suho meso na kockice, pa stavite da se malo proprži. Dodajte na kolutove isjeckanu prasu, dinstajte zajedno nekoliko minuta, a potom ravnomjerno sipajte na prokulice.
- Pomiješajte jaja i pavlaku za kuhanje i zalijte musaku. Na kraju, po želji, stavite malo sitno isjeckanog bijelog luka. Pecite na 250 stepeni nekoliko minuta, tek toliko da se zapeče.
- Prokulice skuhajte u slanoj vodi, izvadite i poslažite preko dna vatrostalne posude ili tepsije.
- Isijecite suho meso na kockice, pa stavite da se malo proprži. Dodajte na kolutove isjeckanu prasu, dinstajte zajedno nekoliko minuta, a potom ravnomjerno sipajte na prokulice.
- Pomiješajte jaja i pavlaku za kuhanje i zalijte musaku. Na kraju, po želji, stavite malo sitno isjeckanog bijelog luka. Pecite na 250 stepeni nekoliko minuta, tek toliko da se zapeče.