Sastojci:

 

1 glavica karfiola,

1 kašičica crvene paprike,

1 kašičica bijelog luka u prahu,

1 kašičica crnog luka u prahu,

3 kašike maslinovog ulja,

2 kašike brašna od cijelog zrna,

pola šolje mlijeka,

pola šolje sira,

so i biber.

 

Priprema:

 

  1. Isijecite karfiol i začinite ga crvenom paprikom, lukom i prelijte kašikom maslinovog ulja. Rasporedite po plehu koji je obložen papirom za pečenje i zapecite pola sata na 200 stepeni, dok karfiol ne postane hrskav.

 

  1. U međuvremenu, zagrijte preostalo ulje u manjoj tavi, dodajte brašno i miješajte dok se ne dobije smjesa u obliku paste. Dodajte mlijeko, miješajte dalje i pazite da smjesa ne provri, a zatim dodajte sir, so i biber prema ukusu.