Sastojci:

 

2 oslića srednje veličine,
6-8 cherry paradajza,
1 mladi luk,
pola limuna,
1,5 dl bijelog vina,
maslinovo ulje,
1 kašika prezle,
ribani parmezan,
timijan,
ruzmarin,
so, biber.

 

 

Priprema:

 

  1. Osliće očistite i odstranite im glave. Ako oslići veći svaki isijecite na dva komada.

 

  1. Ribu posolite i pobiberite pa stavite u posudu za pečenje, okolo slažite cherry paradajze, grančicu ruzmarina, timijan, limun narezan na kolutove te luk narezan na kolutiće (i bijeli i zeleni dio).

 

  1. Prelijte maslinovim uljem i bijelim vinom te pecite pod folijom oko pola sata. Maknite foliju i pospite ribu mješavinom prezle i parmezana i pustite da se sve skupa zapeče.

 

  1. Ribu servirajte sa zelenom salatom kojoj dodate nasjeckani mladi luk. Začinite maslinovim uljem.