Sastojci:
30 g putera,
struk prase,
2 krompira,
kašičica biljnog začina,
so,
biber,
veća tikvica,
šaka smrznutog graška,
narendana mrkva,
pola veze peršuna,
maslinovo ulje.
Priprema:
1. Na puteru propržite na kolutiće nasjeckanu prasu. Dinstajte nekoliko minuta i po potrebi dodajte malo vode. Isjeckajte dva krompira na kockice, dodajte ga prasi, zalijte s nekoliko čaša vode (da dobro prekrije krompir) i kuhajte 15 minuta.
2. Dodajte kašičicu biljnog začina, posolite i pobiberite. Ubacite tikvicu nasjeckanu na kolutove i šaku smrznutog graška. Kuhajte deset minuta dok se grašak i tikvica ne skuhaju. Skinite s vatre.
3. Dodajte malo maslinovog ulja, narendanu mrkvu i peršun. Čorbu izblendirajte štapnim mikserom direktno u šerpi.