Sastojci za palačinke:

200 – 250 g brašna,

1 jaje,

200 ml mlijeka,

2 kašike maslinovog ulja,

so,

100 – 150 g blitve.

Za paštetu:

1 konzerva tunjevine,

3 jajeta,

3 kisela krastavca,

90 g majoneze,

zrnati senf,

25 g maslaca.

Priprema:

  1. U posudu stavite glatko brašno i mlijeko te dobro razmutite, dodajte jaje, so, ulje i sitno rezan samo zeleni dio blitve, pa sve sjedinite. Neka odstoji minimalno jedan sat. Tava ne treba biti jako zagrijana jer će u tom slučaju palačinka biti pregorena, a ne svijetlozelene boje.
  2. Peći u tavi na malo masnoće na jednoj i drugoj strani oko 1 minutu. Ohlađene palačinke premazati paštetom od tunjevine.
  3. U blender stavite tunjevinu, kuhana jaja i kisele krastavce. Dodajte majonezu, biber, zrnati senf i omekšali maslac. Dobro izmiksajte i ostavite u frižideru sat prije mazanja na palačinke.