Ova kafa s okusom bundeve vrhunski je užitak za nepce. Vrhnje za kafu od bundeve i kokosovog mlijeka prikladno je i za vegane.

Sastojci:

90 g datula

120 ml vruće vode

240 ml kokosovog mlijeka

2 kašike pirea od buče

pola kašičice cimeta

četvrtina kašičice klinčića

prstohvat soli

pola vrećice vanilin šećera

kafa

Priprema:

1. Skuhajte kafu i stavite sa strane.

2. Datule i vruću vodu stavite u blender ili sjeckalicu. Ako su datule presuhe, prvo ih namočite na 10-ak minuta, kako bi se lakše izblendale.

3. Blendajte na najvećoj brzini dok se smjesa ne pretvori u pastu.

4. Dodajte kokosovo mlijeko, pire od buče, začine, so i vanilin šećer i nastavite blendati dok smjesa ne postane kremasta. Ulijte u kafu i uživajte.