Ova kafa s okusom bundeve vrhunski je užitak za nepce. Vrhnje za kafu od bundeve i kokosovog mlijeka prikladno je i za vegane.
Sastojci:
90 g datula
120 ml vruće vode
240 ml kokosovog mlijeka
2 kašike pirea od buče
pola kašičice cimeta
četvrtina kašičice klinčića
prstohvat soli
pola vrećice vanilin šećera
kafa
Priprema:
1. Skuhajte kafu i stavite sa strane.
2. Datule i vruću vodu stavite u blender ili sjeckalicu. Ako su datule presuhe, prvo ih namočite na 10-ak minuta, kako bi se lakše izblendale.
3. Blendajte na najvećoj brzini dok se smjesa ne pretvori u pastu.
4. Dodajte kokosovo mlijeko, pire od buče, začine, so i vanilin šećer i nastavite blendati dok smjesa ne postane kremasta. Ulijte u kafu i uživajte.