Meksička hrana je pikantna, teška, ali mi smo navikli na malo težu hranu. Jedno joj se ne može osporiti. Ukusna je i svi je vole.
Sastojci:
2 crvene paprike
2 žute paprike
2 zelene paprike
2 srednja praziluka
500 ml paradajz sosa
2 konzerve crvenog pasulja
2 konzerve čeri paradajza
riža
1 pavlaka
3 velike kašike kumina
1 kašika ljute paprike
So
biber
500 g miješanog mljevenog mesa
Uputstvo:
U veći lonac na malo ulja propržite sitno sjeckani praziluk, pa kada se prodinsta ubacite mljeveno meso. Kada se meso isprži, dodajte sitno sjeckane paprike. Kada paprike omekšaju, dodajte konzerve čeri paradajza, kumin, so, biber i ljutu papriku. Neka se jelo krčka na tihoj vatri oko sat i po. Pred sam kraj, ubacite dvije konzerve crvenog pasulja i promiješajte. Nakon desetak minuta sklonite jelo sa šporeta da se hladi.
Rižu (u zavisnosti od broja osoba), skuhajte sa malo soli.
Jelo poslužite tako što na tanjir prvo stavite pirinač i onda na njega prelijete čili od mesa i sa strane stavite kašiku pavlake.
Uživajte u ovom preukusnom jelu!