Izvrstan dezert, spolja sočan biskvit, a unutra topla čokolada. Najčešće se priprema od četiri sastojka: čokolade, putera, jaja i šećera. Smjesi se dodaju i likeri, narandža i limun, pa čak i čili, a kolačiće možete poslužiti sa sladoledom, zamrznutim voćem ili umućnom slatkom pavlakom.
Sastojci:
2 kašičice putera
240 g čokolade za kuhanje
5 jaja
4 kašičice brašna
200 g šećera
1/2 kašičice soli
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 220 stepeni.
2. Usitnite čokoladu pa je sa puterom otopite miješajući.
3. Ulupajte jaja pa ih dodajte u čokoladu sa šećerom i solju.
4. Dodajte brašno, pa smjesu ulijte u vatrostalne posudice za pečenje koje ste namastili.
5. Pecite oko 15 minuta.
6. Kolačiće možete ukrasiti topljenom čokoladom, šlagom, sladoledom ili bobičastim voćem.