Enterijer u prazničnom ruhu: Najbolja dekoracija za Novu godinu

po Vasa kuharica

Najčešće korištene boje prilikom uređenja za novogodišnje praznike jesu crvena i bijela. Često se koriste bobice, trake u crvenoj boji, ali i voće jarke boje kao sto je nar. Stolnjak u crvenoj boji će doprinijeti kreiranja atmosfere novogodišnjih praznika.

Dvije boje

Stolnjak najljepše izgleda u kombinacijama dvije boje na stolu. Da li je u pitanju jedan stolnjak karo ili nekog drugog dezena u dvije boje ili mješavina stoljnjaka i nadstoljnjaka, svakako trebate imati mjeru. Ispočetka to šarenilo može izgledati skladno, ali morate uzmeti u obzir ukrase, pribor, poklone, salvete koji se slažu na sve to.

Odličan izbor stolnjaka je i bijele boje. Ovakva podloga donosi neiscrpne maštovite prijedloge. Zatim, po sredini stola na svečanom bijelom stolnjaku prostrite nadstolnjak zelene boje, koji će osvježiti prostoriju. Naravno, postoji još raznih kombinacija, bijela-crvena, zlatna boja oba stolnjaka i slično. Zavirite u svoj ormar i uvidite vaše mogućnosti, kombinujte omiljene boje i ne pretjerujte.

 Ukrasni detalji

Da bi napravili efektnu dekoraciju za sto nije vam potreban skupocjeni svjećnjak. Svijeću jednostavno postavite u teglu i okružite zelenilom i crvenim bobicama.

Ukrasni detalji na stolu mogu vam biti i zdjele od voća, stare vazne, svijeće i svi ukrasi koje stavljate na jelku mogu vam pomoći u nastavku dekoriranja stola. Zdjelu ili vaznu možete ispuniti grančicama četinara, šišarkama, suhim plodovima voća, te ukrasnim kuglama. Obratite pažnju prilikom slaganja tonova, ako ste se odlučili za bijelo-zelenu kombinaciju stolnjaka, neka vam ukrasi u sredini stola imaju 2 do 3 nove nijanse boja.

Prostirke ispod tanjira i salvete možete napraviti sami. Pošto se nadamo snijegu za novogodišnje praznovanje, napravite prostirku u obliku pahulje koju ćete staviti ispod tanjira. Možete iskoristiti najobičnije bijele tkanine ili čak papir. Umjesto pahulje možete napraviti oblik jelke ili snješka bijelića.

 Imena gostiju

Ovakva izrada ne zahtijeva puno vremena, a plijenit će pažnju gostiju tokom čitave večeri. Na tim prostirkama možete staviti imena gostiju po vašoj zamisli gdje bi ko trebao sjediti te, također, neku lijepu i iskrenu želju povodom praznika. Također, kao svijećnjaci mogu poslužiti šolje za kafu koje ste ispunili klikerima.

 

 

Preporučujemo