Sastojci:
Pileća prsa,
400 g rižinih rezanaca,
150 g suncokretovog ulja,
2 kašike meda,
2 mrkve,
2 celerove stabljike,
2 svježe crvene paprike,
1/2 svježe zelene paprike,
1/2 luka,
malo svježeg peršuna,
svježe mljeveni biber, so.
Priprema:
- Tjesteninu kuhamo u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju, a zatim ocijedimo i isperemo hladnom vodom.
- Pileća prsa narežemo na komade, mrkvu, stabljiku celera, luk i peršun nasjeckamo, a polovine paprika narežemo na trakice. Zatim piletinu začinimo svježe mljevenim biberom i posolimo te stavimo peći u wok tavu na zagrijano ulje. Piletinu pržimo do desetak minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju.
- Kad je gotova, piletinu izvadimo na stranu, a na preostalo ulje dodamo luk i posolimo ga.
- Kada je luk omekšao, dodamo mu mrkvu, celerovu stabljiku i papriku te sve zajedno još malo posolimo. Nakon što je svo povrće omekšalo, u wok tavu dodamo i peršun.
- Nakon pet minuta u wok tavu dodamo dvije kašike meda, kratko promiješamo te ugasimo vatru. Ovako pripremljeno povrće pomiješamo s tjesteninom i piletinom te poslužimo.