Tradicionalno marokansko jelo osvojit će vas sočnim pilećim mesom i orijentalnim začinima
Sastojci:
4 pileća bataka sa karabatakom
1 limun
nekoliko čehni bijelog luka
puna šaka maslina (zelenih i crnih)
grana ruzmarina
malo maslinovog ulja
pola čaše bijelog vina
začini: so, biber, kašičica đumbira u prahu, kašičica crvene paprike, pola kašičice kurkume i šafrana na vrh kašičice.
Priprema:
- Meso operite, osušite i pospite maslinovim uljem. U njega onda utrljate so, biber, đumbir i sve ostale začine.
- Zatim stavite malo maslinovog ulja i na dno pleha i poredate meso.
- Oko mesa rasporedite ruzmarin, čehna bijelog luka i masline, kriške ili samo korice limuna i uspite bijelo vino.
- Stavite u zagrijanu rernu da se peče na nekih 220 stepeni. Pecite pola sata prekriveno papirom za pečenje da bi meso omekšalo, a zatim uklonite papir i pecite još 10 do 15 minuta.