Jednostavno i fino: Marokanska piletina s maslinama i limunom

po Vasa Kuharica

Tradicionalno marokansko jelo osvojit će vas sočnim pilećim mesom i orijentalnim začinima

Sastojci:

4 pileća bataka sa karabatakom

1 limun

nekoliko čehni bijelog luka

puna šaka maslina (zelenih i crnih)

grana ruzmarina

malo maslinovog ulja

pola čaše bijelog vina

začini: so, biber, kašičica đumbira u prahu, kašičica crvene paprike, pola kašičice kurkume i šafrana na vrh kašičice.

Priprema:

  1. Meso operite, osušite i pospite maslinovim uljem. U njega onda utrljate so, biber, đumbir i sve ostale začine.
  2. Zatim stavite malo maslinovog ulja i na dno pleha i poredate meso.
  3. Oko mesa rasporedite ruzmarin, čehna bijelog luka i masline, kriške ili samo korice limuna i uspite bijelo vino.
  4. Stavite u zagrijanu rernu da se peče na nekih 220 stepeni. Pecite pola sata prekriveno papirom za pečenje da bi meso omekšalo, a zatim uklonite papir i pecite još 10 do 15 minuta.

Preporučujemo