Malo promjena: Janjeća rebra marinirana u medu i začinima

po Vasa Kuharica

Janjeća rebra spremljena na ovaj način, gotovo se tope u ustim. Birajte rebra koja su prošarana, masnoća će ovom jelu dati potreban šmek.

Sastojci:

1,5 kg janjećih rebara

2 luka

2 kašičice mljevenog bijelog luka

3 kašičice meda

3 kašičice maslinovog ulja

1/4 šoljica sojinog umaka

šoljica vina

biber

so

1/4 šoljice limunovog soka

kašičica cimeta

Priprema:

  1. U manjoj posudi pomiješajte narezani luk, bijeli luk, ulje, med, sojin umak, vino, biber, so, limunov sok i cimet.
  2. Janjetinu stavite u vatrostalnu posudu pa je prelijte tom mješavinom.
  3. Ostavite u frižideru oko jedan sat pa prebacite u pećnicu. Pecite 40 minuta na 200 stepeni.
  4. Poslužite s povrćem.

Preporučujemo