Najbolja supa od gljiva zbog koje ćete zaboraviti na instantice iz vrećica

po Vasa Kuharica

Priprema ovog jela ne traži mnogo vremena i truda, a garantira neponovljivo gastronomsko iskustvo.

Sastojci:

500  g svježih gljiva po želji

50 grama sušenih vrganja

1-2 kašike brašna

1 luk

2-3 čehna bijelog luka

30 ml sherryja

500 ml pilećeg temeljca

komadić maslaca

grančica timijana

malo svježeg peršuna

so i biber

Priprema:

  1. U dubokom loncu rastopite maslac, pa na umjereno visokoj temperaturi popržite svježe komadiće gljiva, zajedno s nasjeckanim crvenim i bijelim lukom.
  2. Smanjite temperaturu, pa smjesi dodajte brašno i sherry. Brašno će popiti eventualnu vlažnost u gljivama te pojačati gustoću juhe.
  3. U lonac dodajte suhe vrganje koje ste prethodno namočili u 300 mililitara vruće vode, a potom i samu vodu.
  4. Supi pridružite i pileći temeljac, te grančice timijana. Pustite da se krčka oko 45 minuta na slaboj temperaturi.
  5. Pri kraju kuhanja dodajte vrhnje za kuhanje kako bi supa bila što kremastija. Dio gljiva ili sve sastojke možete pretvoriti u pire uz pomoć blendera.
  6. Poslužite uz komadiće svježeg peršuna i krutone.

 

 

Preporučujemo