Novo lice kvrguše: Pita od piletine i tijesta za palačinke

po Vasa Kuharica

Za klasik tradicionalne kuhinje možete iskoristiti višak mesa od pečenja ili iz supe koji će se odlično slagati s narezanim krompirom, bundevom ili prasom…

Sastojci:

800 g piletine

200 g bundeve

5 jaja

oko 170 g brašna

500 ml mlijeka

so, biber

150 g naribanog sira

 

Priprema:

  1. Piletinu očistite, izvadite kosti pa narežite na kocke i popržite.
  2. Bundevu očistite i narežite na kocke.
  3. Popržite luk na tavi pa dodajte meso i bundevu. Pržite i prema potrebi dodajte malo vode te začinite.
  4. Napravite gušću smjesu od one za palačinke od jaja, brašna, soli i mlijeka.
  5. U vatrostalnu posudu stavite dio smjese, ubacite dinstano meso i bundevu te preostalu smjesu.
  6. Pospite sirom i pecite na 210 stepeni oko 25 minuta.

Preporučujemo