Sastojci za 4 hamburgera:
150 g ocijeđenog slanutka iz konzerve,
150 g cvekle,
80 g krušnih mrvica,
1 jaje,
1/2 crvenog luka – sitno sjeckani,
65 g feta sira,
4 peciva,
salata, paradajz.
Priprema:
1. U posudi viljuškom protisnite slanutak, ali ne pretjerujte jer ne smije biti gladak. Naribajte cveklu u tu istu posudu i dodajte sjeckani luk, krušne mrvice i jaje. Sve dobro promiješajte. U smjesu prstima natrgajte feta sir na veće komade i nježno ih umiješajte u smjesu da se ne raspadnu previše.
2. Od smjese oblikujte 4 “faširana odreska”, stavite ih na tanjir i odložite u frižider na pola sata kako bi očvrsnuli prije pečenja.
3. Zagrijte ulje u tavi i pecite sa svake strane 3-4 minute. Poslužite u pecivu sa salatom i paradajzom te po želji majonezom.