Ujutro pripremite jednostavne zalogaje koji vam neće oduzeti mnogo vremena, a bit će mirisni i topli

po Vasa kuharica

Donosimo ideje za najfinija peciva koja će se odlično složiti s kišnim danima, šoljom čaja i omiljenom knjigom…

Ujutro pripremite jednostavne zalogaje koji vam neće oduzeti mnogo vremena, a bit će mirisni i topli, dok se vikendom posvetite većim pekarskim projektima poput pripreme svima omiljenih kiflica ili kroasana.

Engleska priča

Znamo da je doručak najvažniji obrok u danu zato se i sami volimo počastiti vrućim pecivima od samog jutra. Pripremite one za koje će vam biti potrebno tek pola sata ili se upustite u neku novu, englesku priču pa se zasladite domaćim scones pecivima, maslacem i džemom.

Jutra možete začiniti i nešto jačim, slasnijim pecivima – onima od bijelog luka, peršuna i maslinovog ulja. Ultimativni aromatični zalogaji sreće oduzet će vam nešto više vremena od brzih peciva i sconesa, ali će se sav trud definitivno isplatiti.

Domaćim slancima teško je odoljeti. Želite li se okrenuti jednostavnijoj verziji, pripremite one za koje će vam biti potrebno tek nekoliko sastojaka i jednostavna logika – koliko sira, toliko maslaca, koliko sira i maslaca, toliko i brašna.

Za sendviče birajte bagels peciva i otkrijte zašto ih voli baš cijeli svijet. Dodajte im susam, mak pa sve zajedno pojačajte s malo sjemenki lana ili crnog kima.

Danska peciva bit će odlična zaželite li se slatkih i toplih zalogaja, dok će lisnato tijesto poprimiti sasvim novi oblik ubacite li ga u aparat za waffle i brzinski pripremite neodoljiva peciva. Puniti ih možete slanim dodacima poput sira ili pak im dodati kašiku pekmeza, čokolade ili kikiriki maslaca.

 Bavarski pereci

Osim ovih peciva, kod pripreme domaćeg lisnatog tijesta zasigurno ne smijete zaobići ni klasik nad klasicima – kroasane. Fini okusi maslaca i tijesto koje se topi u ustima dovoljan su razlog da se ovog vikenda posvetite najslasnijem pekarskomprojektu svih vremena.

Želite li pak okusiti neke nove spojeve, bacite se na pripremu bavarskih pereca. Nešto tamnija zlatna korica i krupna so zasigurno će osvojiti svakog ko ih isproba.

Za kraj, američki klasik kojem je teško reći ne – cimet rolice. Ne bojte se upotrijebiti što više cimeta, a svojim rolicama svakako dodajte i voćni ili šećerni sirup. Bit će sočnije i slasnije te će se sirup sjajno složiti s aromama cimeta.

Preporučujemo