Ukusno, a jednostavno: Milano piletina sa rižom ili tjesteninom

po Senan Dervisevic

Ova piletina je savršena u kombinaciji sa tjesteninom, ali je ukusna i sa rižom i krompirom. 

Sastojci

500 gr pilećih prsa

2 kašike ulja

2 kašike sitno sjeckanog bosiljka

1 kašika putera

2 čehne bijelog luka sitno sjeclane

½ šolje sušenog paradajza

1 šolja vode

1 šolja vrhnja za kuhanje

Način pripreme

U velikoj posudi otopite puter pa na njemu popržite bijeli luk, zatim dodajte paradajz i vodu i pustite da provrije. Kuhajte dok paradajz ne omekša pa dodajte vrhnje.

Puštate da se reducira i ostavite sa strane, a piletinu posolite i pobiberite pa propržite u tavi.

Kuhajte oko 4 minute sa svake strane pa zalijte sosom.

Servirajte vruće..

Ukusno, a jednostavno: Milano piletina sa rižom ili tjesteninom

po Senan Dervisevic

Ova piletina je savršena u kombinaciji sa tjesteninom, ali je ukusna i sa rižom i krompirom.

Sastojci

500 gr pilećih prsa

2 kašike ulja

2 kašike sitno sjeckanog bosiljka

1 kašika putera

2 čehne bijelog luka sitno sjeclane

½ šolje sušenog paradajza

1 šolja vode

1 šolja vrhnja za kuhanje

Način pripreme

U velikoj posudi otopite puter pa na njemu popržite bijeli luk, zatim dodajte paradajz i vodu i pustite da provrije. 

Kuhajte dok paradajz ne omekša pa dodajte vrhnje.

Pustete da se reducira i ostavite sa strane, a piletinu posolite i pobiberite pa propržite u tavi. 

Kuhajte oko 4 minute sa svake strane pa zalijte sosom.

Servirajte vruće.