Kokosovo brašno je dobar izvor laurinske kiseline, zasićene masne kiseline koja podržava imunološki sistem i rad štitne žlijezde. Kao i druge zdrave masti, laurinska kiselina potiče i zdravlje kože.
Sastojci:
50 g kokosovog brašna
1 kašika kokosovog šećera
1/4 čajne kašičice praška za pecivo
3 jaja
40 g kokosovog ulja
1 čajna kašičica ekstrakta vanilije
60 g usitnjene čokolade sa što većim postotkom kakaa (min. 75%)
malo soli
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 200 stepeni. U posudi promiješajte kokosovo brašno, šećer, prašak za pecivo i malo soli. Dodajte jaja, otopljeno kokosovo ulje, ekstrakt vanilije i komadiće čokolade. Miješajte dok ne dobijete čvrstu, jednoličnu smjesu.
2. Među dlanovima napravite kuglice i stavite ih na papir za pečenje. Pecite 12-14 minuta, odnosno dok kuglice ne počnu dobivati zlatnu boju.