Sastojci:

50 g putera,

50 g smeđeg šećera,

1 (veća) konzerva ananasa.

Za biskvit:

100 g maslaca,

100 g šećera,

100 g brašna,

2 kašičice praška za pecivo,

kašičica ekstrakta vanile,

2 jajeta.

Priprema:

  1. Mikserom pjenasto izmutite 50 g maslaca i 50 g šećera, pa smjesu razmažite po dnu i ivicama posude za pečenje. Na to poredajte kolutove ananasa.
  2. Dok se rerna grije na 180 stepeni, u posudu stavite sve sastojke za biskvit, dodajte 5 kašika sirupa iz konzerve u kojoj je bio ananas i mutite mikserom oko pet minuta.
  3. Ovom smjesom prelijte kolutove ananasa. Tortu pecite 35 minuta, pa izvadite iz rerne, ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi desetak minuta pa je izvadite na tanjir naopačke, tako da ananas bude gore.