Sastojci:

Teleća koljenica isječena na šnite,

malo brašna,

ulje,

so, biber,

150 ml bijelog vina,

150 ml goveđeg bujona,

2 karanfilića,

glavica crnog luka,

čehno bijelog luka,

mrkva,

prasa,

celer,

malo nastrugane limunove kore,

malo žalfije,

malo majčine dušice,

ruzmarin,

2 kašike paradajz pirea.

Priprema:

  1. Uvaljajte šnite koljenice u brašno, ispržite ih na ulju, posolite, pobiberite, a zatim ih poredajte u pleh, prelijte vodom i bujonom, ubacite karanfiliće i stavite u rernu da se dinstaju na umjerenoj temperaturi.
  2. U ulju preostalom od prženja propržite luk, bijeli luk, mrkvu, prasu, celer, začinite i dodajte paradajz pire. Sve dobro promiješajte i pržite još nekoliko minuta.
  3. U pleh ubacite miješano povrće, prelijte folijom i dinstajte dok svi sastojci ne omekšaju. Meso stavite na tanjir, prelijte sosom od povrća i služite s rižom.