Sastojci za biskvit:

 

4 jaja,

100 g šećera,

100 g čokolade za kuhanje,

200 g margarina,

4 kašike brašna,

prašak za pecivo.

 

Krema:

 

500 ml tečnog šlaga,

200 g čokolade za kuhanje,

1 kašikaa šećera,

1 narandža.

 

Priprema:

 

 

  1. Biskvit: Umutiti žumance sa šećerom pa dodati rastopljeni margarin i čokoladu. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo pa na kraju mikserom umiješati snijeg od bjelanaca. Peći 20-tak minuta na 180 stepeni.

 

  1. Krema: Na pari rastopiti sve sastojke, umiješati naribanu koricu narandže (količine po želji, ali ne treba pretjerivati). Izbodeni biskvit prvo preliti sokom narandže, a zatim čokoladnom kremom.
  2. Ostaviti preko noći u frižider da se dobro stegne.