Sastojci:

200 g mljevenog keksa

50 g jaffa keksa

200 g miješanih orašastih plodova

100 g čokolade u prahu

100 g maslaca

100 ml soka od narandže

250 g mliječne čokolade

250 ml slatkog vrhnja

Priprema:

  1. U jednoj posudi pomiješati sve suhe sastojke: mljeveni keks, jaffu narezanu na komadiće, miješane orašaste plodove i čokoladu u prahu. Sve sastojke umiješati sa 100 grama otopljenog maslaca i 100 ml soka od narandže.
  2. Smjesu presuti u kalup za tortu (24 cm), poravnati i staviti u frižider na hlađenje dok ne pripremimo ganache.
  3. Za pripremu ganache kreme slatko vrhnje zagrijati do vrenja, a potom skinuti s vatre i dodati 250 grama mliječne čokolade izlomljene na komadiće. Miješati dok se čokolada ne otopi. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
  4. Ganache preliti preko kore, vratiti u frižider da se dobro stegne, najbolje preko noći.