Sastojci:

6 jufki za pite (deblje kore)

1 kašičica začina

1 kašika maslinovog ulja

2 kašičice mljevene crvene paprike

1 kašičica soli

1 kašičica bibera

200 g gljiva

2 jajeta

60 g mrkve

600 g pilećeg filea

200 ml ulja za prženje

Priprema:

  1. Piletinu kuhati oko 20 minuta.
  2. Gljive sitno nasjeckati i prepržiti na maslinovom ulju.
  3. U zdjeli izmiješati sitno narezanu ohlađenu kuhanu piletinu, gljive, naribanu mrkvu, jaja, začin, biber, so i mljevenu papriku.
  4. Listove tijesta narezati u obliku pravougaonika (iz jedne jufke dobivaju se četiri pravougaonika), na svaki staviti 1-2 kašičice pripremljenog fila i saviti.
  5. Bureke staviti u vruće ulje i pržiti do zlatno-smeđe boje.

Posluživanje: Cigara-burek s piletinom poslužiti s jogurtom.

Savjet: Pečeni burek odložiti na upijajući papir kako bi upio višak masnoće.