Sastojci:

Pakiranje rozen kora za tortu (500 g).

Krema od maka:

450 ml mlijeka,

150 g šećera,

120 g maslaca,

200 g mljevenog maka,

90 g mljevenog keksa.

Žuta krema:

20 g pudinga od kokosa (pola kesice),

tri kašike šećera,

200 ml mlijeka,

dva žumanca,

100 ml slatke pavlake.

Glazura:

100 g čokolade za kuhanje,

30 g maslaca.

Priprema:

  1. Prašak za puding, žumanca i šećer razmutite u malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da proključa pa dodajte razmućeni puding, sve vrijeme miješajući. Ohladite, povremeno promiješajte da se ne uhvati kožica. Ohlađen puding promiješajte još malo mikserom. Umutite šlag od slatke pavlake i dodajte u puding. Sve zajedno mutite da dobijete glatku smjesu.
  2. Krema od maka: Prokuhajte mlijeko sa šećerom i maslacom. U ključalo mlijeko dodajte mljeveni mak i mljeveni keks. Kuhajte oko dvije do tri minute.
  3. Na prve tri kore sipajte vruću kremu od maka, a četvrtu koru namažite žutom kremom. Zatim, opet tri kore namažite kremom od maka i odozgo stavite posljednju koru. Kolač pritisnite težim poslužavnikom na koji ste dodali dva kilograma šećera. Ostavite da prenoći.
  4. Prelijte kolač glazurom od čokolade i maslaca otopljenih na pari.