Sastojci:
4 bjelanaca,
70 g šećera,
230 g šećera u prahu,
120 g mljevenog badema,
prstohvat soli,
prehrambena boja,
fil po želji (kakao krem, džem, slatka pavlaka, šlag krem…).
Priprema:
- Zagrijati rernu na 150 stepeni.
- Bjelanca i šećer mutiti mikserom, dok ne dobijete čvrst snijeg. Zatim dodajte prehrambenu boju i mutite još minutu.
- Prosijte badem, šećer u prahu i so dva puta, kako biste odstranili sve moguće grudvice. Postepeno i pažljivo spojite to sa snijegom od bjelanaca. Smjesa treba biti glatka i gusta.
- U pleh postavite papir za pečenje, a zatim špricom nanosite smjesu u male loptice – peći 15-20 minuta.
- Spojite dva kolača i nafilujte ih između. Za to možete koristiti džem ili slatku pavlaku, krem šlag ili običnu rastopljenu čokoladu.