Sastojci za tijesto:

2 jaja,

60 g šećera,

2 kašike mlijeka,

40 g maslaca,

1 kesica šećera s mirisom ruma,

1 kašika oštrog brašna,

1 kašika kakaa,

50 g mljevenih badema.

Za kremu:

150 g čokolade,

500 ml vode,

1 kesica gotove kreme za krempite.

Priprema:

  1. Žumanca umutite s pola količine šećera pa dodajte mlijeko, otopljeni maslac, rum šećer i brašno pomiješano s kakaom i mljevenim bademima.
  2. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanaca koji ste umutili sa šećerom. Smjesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta na 170 stepeni.
  3. Čokoladu otopite na pari i sjedinite s kremom koju ste pripremili prema uputstvu. Mutite sve oko pet minuta i kremu odmah nanesite na ohlađeni biskvit. Čokoladnu krempitu ukrasite rendanom čokoladom i mrvicama keksa.