Sastojci:

4 pileća bijela mesa bez kožice,

2 kašike balzamiko sirćeta,

glavica zelene salate,

18 čeri paradajza,

200 g mozzarella sira,

120 ml maslinovog ulja,

2 kašike zrnastog senfa,

glavica crvenog luka,

so, biber.

Priprema:

  1. Zagrijte roštilj na srednjoj temperaturi, podmažite ga uljem, rasporedite pileće meso, poklopite roštilj i pecite 15-20 minuta. Tokom pečenja povremeno okrenite meso.
  2. Crveni luk presijecite napola i grilujte po minutu-dvije sa svake strane. Potom sklonite piletinu i luk s roštilja, sačekajte da se malo ohlade pa meso isijecite na kockice, a luk na komadiće.
  3. U zdjeli za salatu umutite ulje sa senfom i sirćetom. Posolite i pobiberite po želji, dodajte opranu salatu, čeri paradajz, piletinu, crveni luk i mozzarellu. Promiješajte i poslužite.