Sastojci:
4 pileća bijela mesa bez kožice,
2 kašike balzamiko sirćeta,
glavica zelene salate,
18 čeri paradajza,
200 g mozzarella sira,
120 ml maslinovog ulja,
2 kašike zrnastog senfa,
glavica crvenog luka,
so, biber.
Priprema:
- Zagrijte roštilj na srednjoj temperaturi, podmažite ga uljem, rasporedite pileće meso, poklopite roštilj i pecite 15-20 minuta. Tokom pečenja povremeno okrenite meso.
- Crveni luk presijecite napola i grilujte po minutu-dvije sa svake strane. Potom sklonite piletinu i luk s roštilja, sačekajte da se malo ohlade pa meso isijecite na kockice, a luk na komadiće.
- U zdjeli za salatu umutite ulje sa senfom i sirćetom. Posolite i pobiberite po želji, dodajte opranu salatu, čeri paradajz, piletinu, crveni luk i mozzarellu. Promiješajte i poslužite.