Sastojci:
170 g maslaca,
prstohvat soli,
naribana korica velikog limuna ili dva manja,
200 g šećera,
4 jaja,
260 g glatkog brašna,
na vrh kašičice praška za pecivo,
150 ml mlijeka.
Preljev:
Sok svježe iscijeđenog limuna,
2 velike kašike šećera u prahu.
Priprema:
- Zagrijte rernu na 170 stepeni.
- Omekšali maslac izmiksajte sa polovicom šećera, naribanom limunovom koricom i soli te dodajte preostalu polovicu šećera i miksajte dok ne dobijete jednoličnu pjenušavu smjesu.
- U smjesu dodajte jedno po jedno jaje i nekoliko kašika brašna koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo. Dodajte mlijeko i sve dobro izmiješajte te ulijte u duguljasti kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
- Kolač pecite oko 45 minuta, ovisno o jačini rerne. Provjerite čačkalicom da li je gotovo. Preko vrućeg kolača pospite preljev i ostavite ga da se ohladi.