Sastojci:

 

170 g maslaca,

prstohvat soli,

naribana korica velikog limuna ili dva manja,

200 g šećera,

4 jaja,

260 g glatkog brašna,

na vrh kašičice praška za pecivo,

150 ml mlijeka.

 

Preljev: 

 

Sok svježe iscijeđenog limuna,

2 velike kašike šećera u prahu.

 

Priprema:

 

  1. Zagrijte rernu na 170 stepeni.

 

  1. Omekšali maslac izmiksajte sa polovicom šećera, naribanom limunovom koricom i soli te dodajte preostalu polovicu šećera i miksajte dok ne dobijete jednoličnu pjenušavu smjesu.

 

  1. U smjesu dodajte jedno po jedno jaje i nekoliko kašika brašna koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo. Dodajte mlijeko i sve dobro izmiješajte te ulijte u duguljasti kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

 

  1. Kolač pecite oko 45 minuta, ovisno o jačini rerne. Provjerite čačkalicom da li je gotovo. Preko vrućeg kolača pospite preljev i ostavite ga da se ohladi.